Няма идеално време за стартиране на бизнес. General Motors, IBM и

...
Няма идеално време за стартиране на бизнес. General Motors, IBM и
Коментари Харесай

Три причини да започнете свой бизнес по време на криза

Няма " идеално " време за пускане на бизнес. General Motors, IBM и Disney бяха учредени тъкмо преди Голямата меланхолия. Гугъл, Salesforce, eBay и Amazon излязоха от балона на dot-com. А Фейсбук, Twitter и доста други го направиха през икономическата рецесия на 2008-а.

Това, че стартирате компания преди, по време или след криза или световна рецесия, не значи безусловно, че ще бъдете по-успешни в дълготраен проект. Ако не друго, световните рецесии са това, което акцентира идващото потомство проблеми, които светът би трябвало да реши, с цел да продължи напред - което ражда десетки нови компании, нови пазари и нови промишлености.

Докато се озоваваме в друга световна рецесия, сега се предлага забавна опция за бизнесмените. Вярвам, че предприемачеството и стартирането на компания произтичат от това да имате страхотна концепция сега, в който живеете. Интересното в сегашната ни среда е, че доста от нас са принудени да работят отдалечено от офиса за прочут интервал от време или в обозримо бъдеще. Това значи, че преразглеждаме доста аспекти от живота си, които другояче сме приели за даденост. И всичко това води до вълнуващи благоприятни условия за създаване на нови артикули, нови решения и нов свят. Без дълги пътувания, без толкоз доста обществен живот, без доста от нещата, които ни държаха заети, някои хора имат евентуално повече време, в сравнение с в миналото е трябвало да влагат, с цел да получат концепция, написа Хайди Зак за Inc. 

Ето три аргументи, заради които сега е в действителност идеалният миг да станете бизнесмен.

Ако през днешния ден можете да изградите бизнес, на следващия ден ще бъдете по-силни

Не знаем какъв брой дълго ще продължи тази криза. Ако обаче можете да създадете компания, скъпа за хората в среда, която е цялостна с намаляващо търсене и възходяща безработица, вие ще бъдете по-силни, когато стопанската система стартира да се усъвършенства. Стартирането на бизнес в този момент значи, че ще бъдете още по-пестеливи с разноските, както и наемането на хора. Това са положителни умения, които би трябвало да притежавате, когато сте бизнесмен, без значение от околната среда. 

В момента доста надарени хора търсят работа

Пандемията на ковид не е засегнала само от дребните предприятия. Дори най-големите компании и най-финансираните започващи компании си търсут хора в момента. Точно в този момент пазарът е цялостен с надарени хора, които търсят идната си опция. Особено, откакто от ден на ден компании карат чиновниците си да работят от у дома, това ще отвори още повече порти за подобаващите служащи да намерят верните компании и противоположното. Сега е отлично време да намерите съидейници, за да създадете компания.

Бизнесът, който взема решение проблеми в рецесия, нараства по-бързо

Като цяло новите потребителски стартъпи нормално са с фокус върху цифровия свят, образованието, диференцирането на съдържание и са фокусирани върху удобството, което създават за своите клиенти. Поради тези аргументи не е изненадващо, че доста от тези бизнеси са подобаващи за актуалната среда. Но какво да кажем за компании, които нямат толкоз шанс да се възползват от тези промени? Правило номер едно на предприемачеството: Когато нещата се объркат, не се отхвърляйте, а работете. Няма идеално време за пускане на бизнес. Важното е какъв брой сте стимулирани да започнете и в случай че имате постоянството да се възползвате от всяка обстановка, може и да съумеете.

Източник: Хайди Зак, Inc

Редактор: Нели Тодорова  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР